Skip to main content

Over ons

De Kleine Winst, al sinds 1977 een begrip in Nederweert en omstreken. Van oudsher hét dorpscafé van Nederweert, waar aandacht voor de gasten, de juiste muzikale omlijsting en het waarborgen van een gemoedelijke sfeer hoog in het vaandel staan.

In de zomermaanden is het fijn vertoeven op het deels verwarmde terras. Binnen in het café kijk je uit op een prachtige schildering van de oude Kerkstraat. Er zijn van die cafeetjes, waar iedereen zich om de een of andere reden meteen thuis voelt. Het kan aan de bezoekers liggen, aan het interieur, aan de waard of aan duizend andere dingen.

Sinds 2006 kun je bij ons historisch pand aan de Kerkstraat ook terecht voor een heerlijke maaltijd. Op onze kaart staat een ruime keuze aan kleine en grote gerechten, bereid met ingrediënten van deze streek en mede mogelijk gemaakt door lokale ondernemers en ons geweldige personeel.

Wie zoekt, kent De Kleine Winst niet. Wie De Kleine Winst kent, zoekt niet.

GENIET!

Geschiedenis

De Kleine Winst dankt zijn naam aan de zaak in koloniale waren die tot 1977 in dit uit 1860 afstammende pand was gevestigd. Het café De Kleine Winst werd geopend op vrijdag 14 januari 1977 door Johan & Thijs Schreurs. Na ruim 20 jaar nam Paul van der Sande op 28 december 1997 het stokje van Thijs en Elly over.

Paul bracht enkele vernieuwingen aan. Zo was De Kleine Winst het eerste café in Limburg dat zolderbier tapte. De biertanks liggen op zolder, terwijl in andere cafés de tanks in de kelder liggen. Overigens maakt dit voor de smaak niets uit! Waarin in alle jaren geen verandering is gekomen, is de gemoedelijke, gezellige sfeer waarin de bezoekers zich meteen thuis voelen. De Kleine Winst is voor velen dé ontmoetingsplaats van Nederweert.

Café

Wie De Kleine Winst binnenstapt, stapt nog steeds een café binnen, waar de oorspronkelijke bar uit 1977 uitnodigt om plaats te nemen op een kruk, een gemoedelijk praatje te maken, een krantje te lezen, waar je een kopje koffie drinkt, een wijntje, glaasje fris of een keuze maakt uit het ruime aanbod (meer dan 60!) speciaalbieren, vers van de tap of op fles, waar de muziek uitnodigt om herinneringen op te halen of ze te maken en waar generatie na generatie blijft samenkomen. Een ontmoetingsplek waar ze je naam kennen en altijd blij zijn dat je er bent!

Eetcafé

De Kleine Winst is de afgelopen bijna 50 jaar gegroeid van café naar eetcafé. Vanaf 2006 werd het mogelijk om van een lekkere maaltijd te genieten. Tegenwoordig biedt eetcafé De Kleine Winst een uitgebreide menukaart met heerlijke gerechten die het enthousiaste team in de keuken met smaak en aandacht bereidt. Met uitzondering van een aantal gerechten die tot 17:00 uur worden geserveerd, kun je zowel overdag als ’s avonds een keuze maken voor een smakelijke lunch of een verrukkelijk diner.

De Kleine Winst zag in 2020, midden in de coronaperiode, een fantastische kans voorbijkomen. De buurman, exploitant van café De Matchpoint in Nederweert, besloot de jas aan de wilgen te hangen en ermee te stoppen. Geen betere kans dan toen voor Paul en Neeltje van der Sande om hun horecazaak uit te breiden. Het naastgelegen pand bood uitstekende mogelijkheden om een lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan: een ruimere eetgelegenheid met behoud van het café en de mogelijkheid om een podium te creëren voor livemuziek. Het bleek dan ook een echte aanwinst. Omroep L1 sprak met Paul van der Sande over deze zet.

Van café naar eetcafé naar grand café in de letterlijk zin van het woord. De Kleine Winst en De Aanwinst vormen één groot en gezellig geheel waar je lekker kunt vertoeven. Om te borrelen met een snack, te lunchen of dineren. Waar je een feestje kunt houden en waar je kunt genieten van livemuziek. Waar je het leven kunt vieren. Een ware ontmoetingsplek waar je je thuis voelt.

Keuken

De keuken van eetcafé De Kleine Winst biedt een uitgebreide keuze van vermaarde en avontuurlijke gerechten. Altijd op zoek naar dat speciale tintje om van de lunch en diner iets bijzonders te maken. Zo introduceerde chefkok Dennis de Liefde, een aantal jaar geleden de Josper Grill. Een mooie combinatie tussen grill en oven. Vergelijk het met een BBQ, maar dan één waarmee je ook kunt grillen, braseren én stoven. Een moderne vleesbereidingsmethode met die authentieke BBQ-smaak.

Daarnaast biedt eetcafé De Kleine Winst enkele uiterst populaire diner arrangementen, zoals het Fridays Unlimited arrangement (elke vrijdag avondvullend en onbeperkt genieten van kleine maar fijne gerechtjes) en het mini-Fridays arrangement (voor een doordeweekse vrijdagavondbeleving). Bovendien zijn er met enige regelmaat bijzondere culinaire acties zoals daar waren het Ribs & Beer arrangement en Burger Monday.