Skip to main content

Over ons

De Kleine Winst, al sinds 1977 een begrip in Nederweert en omstreken. Van oudsher hét dorpscafé van Nederweert, waar aandacht voor de gasten, de juiste muzikale omlijsting en het waarborgen van een gemoedelijke sfeer hoog in het vaandel staan.

In de zomermaanden is het fijn vertoeven op het deels verwarmde terras. Binnen in het café kijk je uit op een prachtige schildering van de oude Kerkstraat. Er zijn van die cafeetjes, waar iedereen zich om de een of andere reden meteen thuis voelt. Het kan aan de bezoekers liggen, aan het interieur, aan de waard of aan duizend andere dingen.

Sinds 2006 kun je bij ons historisch pand aan de Kerkstraat ook terecht voor een heerlijke maaltijd. Op onze kaart staat een ruime keuze aan kleine en grote gerechten, bereid met ingrediënten van deze streek en mede mogelijk gemaakt door lokale ondernemers en ons geweldige personeel.

Wie zoekt, kent De Kleine Winst niet. Wie De Kleine Winst kent, zoekt niet.

GENIET!

Geschiedenis

De Kleine Winst dankt zijn naam aan de zaak in koloniale waren die tot 1977 in dit uit 1860 afstammende pand was gevestigd. Het café De Kleine Winst werd geopend op vrijdag 14 januari 1977 door Johan & Thijs Schreurs. Na ruim 20 jaar nam Paul van der Sande op 28 december 1997 het stokje van Thijs en Elly over.

Paul bracht enkele vernieuwingen aan. Zo was De Kleine Winst het eerste café in Limburg dat zolderbier tapte. De biertanks liggen op zolder, terwijl in andere cafés de tanks in de kelder liggen. Overigens maakt dit voor de smaak niets uit! Waarin in alle jaren geen verandering is gekomen, is de gemoedelijke, gezellige sfeer waarin de bezoekers zich meteen thuis voelen. De Kleine Winst is voor velen dé ontmoetingsplaats van Nederweert.