Skip to main content

Bas Poell lanceert nieuwe bundel op 12 november in Eetcafé De Kleine Winst

Druk, maar niet hinderlijk

Tijdens een ouderavond in 1984 zei de juffrouw: ‘Basje is druk, maar niet hinderlijk’.

De woorden bleven hem – en vooral zijn ouders – achtervolgen. En nu, 32 jaar later, vormen ze de titel van zijn nieuwe boek. Druk, maar niet hinderlijk –  de tweede bundel van Bas Poell wordt zaterdag 12 november gepresenteerd in Eetcafé De Kleine Winst in Nederweert. Rond 14.00 uur zal de schrijver het eerste exemplaar overhandigen aan de naamgeefster van zijn boek; zijn vroegere juffrouw van basisschool Budschop. ‘Juf’ Tiny Keursten-Gielen is inmiddels 84 jaar, staat nog midden in het leven en kan zich haar uitspraak over dat ‘drukke, maar niet hinderlijke Basje’ zelfs nog voor de geest halen.

In De Kleine Winst zullen we deze middag samen het glas heffen. De nieuwe bundel is te koop voor € 15,-, met daarbij de mogelijkheid tot signeren. Voor slechts € 7,50 extra krijgt u het vorig jaar verschenen debuut 23° op papier er bij.

Met Druk, maar niet hinderlijk weet Bas Poell (Weert, 1972) opnieuw de lachers aan zich te binden. Maar er is meer. Filosoferend over het leven verkent de auteur nieuwe wegen en boort hij diepere lagen aan. Het resultaat is een bundel die je vanaf de eerste regel pakt en als een rollercoaster heen en weer slingert. Dus zet je maar schrap.

Na zijn debuut 23e op papier in 2015 kon het vervolg niet uitblijven. Het is heel simpel: Bas Poell móet schrijven. Hij wil plezieren. Verrassen. Verleiden. Ontroeren. Troosten. Het leven delen zoals het komt. In al zijn pracht en gebreken. Bij elkaar een bonte verzameling van emoties. Behoorlijk druk. Maar niet hinderlijk.

Op zoek naar een origineel Sinterkerstcadeau van eigen bodem? De bundel Druk maar niet hinderlijk is vanaf 12 november te koop bij Bruna in Nederweert en Weert.