Skip to main content

Disco Haro

Disco Haro werd geboren op 28 augustus 1975 in een kelder op de kapelaniestraat in Nederweert op de dag dat het allereerste singeltje werd gekocht. Tussen de wasbeurten door (het stopcontact werd gedeeld met een intensief gebruikte wasmachine) werden de eerste plaatjes gedraaid door de toen 8-jarige Harrold en 9-jarige Rob. Het was midden jaren 70 en Abba, the Rubettes en the Sweet bevolkten de hitparades. Een singeltje kostte 5 gulden en elke nieuwe aanwinst werd gekoesterd.

De verzameling eerste singles en lp’s groeide uit tot een indrukwekkende verzameling disco, funk, soul, blues, rock, pop, country, ska, reggae, punk, schlagers, smartlappen, psychedelica, grunge, metal, dance, trance en accordeonmuziek. Disco Haro draait ze oud én nieuw, maar nog altijd het liefst vanaf vinyl.

De eerste klassefuifen op de basisschool en de kinderfeestjes in garages zijn opgevolgd door vele optredens op bruiloften, feesten aan huis, in woonkamers, in tuinen, in schuren, in zalen en cafés, in (motor)clubhuizen, op Moulin Blues, Bospop, Lowlands en vooral en vaak bij De Kleine Winst in Nederweert.

Het is dan ook dat Harrold en Rob in een thuiswedstrijd, tijdens de Ni-jwieërt DJ-revival, in De Kleine Winst op 28 augustus, exact 40 jaar na dato, het startschot geven voor de festiviteiten in het kader van het 40e jubileumjaar van Disco Haro. Alle vrienden, vriendinnen en overige supporters van Disco Haro zijn van harte uitgenodigd om een handje te komen geven!