Skip to main content

Voor veel kroegbazen is het overleven in deze coronacrisis. Kastelein Paul van der Sande breidt zijn horecagelegenheid in deze lockdown echter uit en neemt het café van de buren over. Volgens Van der Sande bood deze tijd een kans die hij wel moest grijpen

Eetcafé

Zijn eetcafé De Kleine Winst in Nederweert is in totaal ook al zo’n vijf maanden gesloten. De lockdown kost hem veel geld, maar toch durft hij te investeren en neemt daarom het aangrenzende café Matchpoint over.

“Zoals ze vaker zeggen: het pand van de buurman komt maar een keer te koop, en dat moment is nu”, zegt de kroegbaas. Van der Sande heeft het pand voor twintig jaar gehuurd. Hij gaat flink verbouwen en maakt er één groot eetcafé van.

Tijd

Volgens de kastelein wilde zijn buurman eigenlijk nog een paar jaartjes doorgaan. Maar corona gooit roet in het eten. “Het zal wel even duren voordat de zaken weer een beetje normaal gaan lopen. Hij heeft daar de tijd niet meer voor, maar ik wel”, zegt hij.

Steun

Net als veel collega-horecaondernemers heeft Van der Sande financiële steun gekregen van de regering. Maar ook zonder die steun had hij de stap gewaagd. “Ik ben erg blij met de overheidssteun al dekt dat lang niet alle misgelopen inkomsten. Maar ook zonder steun had ik het aangedurfd. Dit is gewoon een kans die ik moet grijpen.”

Bron: 1Limburg / L1