Skip to main content

Mick-Whitechurch

Thanks for everything MICK,

Beste Kleine Winst gangers, jong en oud,

Afgelopen dinsdagnacht is Mick Whitechurch overleden. Mick heeft van 1987 – 2008 bij De Kleine Winst gewerkt. Apart, overleden op dinsdagnacht, de avond die Mick altijd werkte bij De Kleine Winst.

Voor de jongere gasten van De Kleine Winst: Mick was a real bartender, misschien wel hoe alleen een Engelsman dit kan zijn. Altijd gastvrij, sigaretje, keurig gekleed, mooie gesprekken, biertje kortom “a gentleman”.

Mick is in 1980 naar Nederland gekomen en nooit meer weggegaan. Hij kwam, zag en (over)won zijn grote liefde Corry. Zij hadden elkaar enige tijd eerder leren kennen op vakantie op Mallorca. Toen ook leerde Mick al “very fast The Little Profit” kennen. Thijs Schreurs onderkende de mooie persoonlijkheid van Mick en vroeg hem in 1987 om voor hem te komen werken nadat broer Johan uit de zaak was gegaan.

Toen ik exact 20 jaar geleden de zaak heb overgenomen van Thijs toonde Mick zich meer dan loyaal aan mij. Hij heeft me zeker de eerste jaren heel vaak geholpen omdat hij vond dat een jonge snuiter goed begeleid moest worden in het caféleven.

Wat waren de wedstrijden Nederland-Engeland speciaal. De verliezer moest op de blaren zitten. Heerlijke gezonde rivaliteit was dat!

Nu is Mick er niet meer. De tekst op de foto waar Mick met een lange witte Kertsmanbaard achter de bar staat heeft een pijnlijke waarheid gekregen “Merry Fucking Christmas”.

Dinsdag nemen wij eervol afscheid van iemand die een grote aanwinst voor De Kleine Winst was.

Alle, alle sterkte voor jou Corry!

Paul, Neeltje en Veerle.